Ειναι το Samsung Note 10+ το καλύτερο smartphone που θα βρεις εκεί έξω;

Το TechnologiaOnline.gr αναλύει τους λόγους που το Note 10+ είναι η απόλυτη ναυαρχίδα!

TechnologiaOnline.gr | 04/12/19 - 12.00

Οι γιορτές των Χριστουγέννων βρίσκονται προ των πυλών και οι περισσότερο εξ υμών αναζητάτε το τέλειο δώρο. Είτε για τον εαυτό σας, είτε για άλλους.

Σίγουρα, ο καθένας επιλέγει με βάση τις δικές του ανάγκες το budget που θα διαθέσει για το επόμενο smartphone του. Σίγουρα όμως, αν κάποιος αναζητά το καλύτερο, το Note 10+ αποτελεί την ιδανική επιλογή που μπορεί να συναντήσει.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του, ψάχνοντας παράλληλα να δούμε αν υπάρχει κάποιο άλλο smartphone που έστω να το... πλησιάζει!

RAM και επεξεργαστής:

Το Note 10 + ‘’φοράει’’ επεξεργαστή με ταχύτητα 2,7 GHz (φυσικά 8πύρηνο), και η RAM του είναι μεγέθους 12 GB.

Τόσο μεγάλη RAM θα συναντήσετε πάλι σε Samsung συσκευή, αλλά με μέγεθος 8 GB, και όχι 12. Πρόκειται φυσικά για το S10+. RAM ύψους 8 GB διαθέτει επίσης το Huawei P30 Pro, το Honor 20 Pro, το Samsung A80, τον One Plus 7T Pro και το Xiaomi Mi 9T Pro. Με λίγα λόγια, η 12 RAM του Note 10+ ‘’παίζει μπάλα’’ τελείως μόνη της.

Ανάλυση και ποιότητα οθόνης:

Ένα από τα μεγάλα ‘’ατού’’ του Note 10+ αποτελεί η απίστευτη οθόνη του. Δεν είναι μόνο η εξωφρενικά τεράστια ανάλυση που διαθέτει (3040 χ 1440) αλλά και η απίθανη ποιότητα της κατασκευής της οθόνης, μιας και η Samsung αποφάσισε να το τερματίσει, φορώντας στο Note 10+ Dynamic AMOLED οθόνη, η οποία αποτελεί ακόμα καλύτερη εξέλιξη της τρομερής Super Amoled που κοσμούσε κατά το παρελθόν πολλές από τις ναυαρχίδες της εταιρίας.

Παρόμοια χαρακτηριστικά σε οθόνη θα συναντήσει κάποιος στην άλλη ναυαρχίδα της Samsung, το s10+. Παράλληλα στα ίδια επίπεδα κινείται και το One Plus 7 Pro, όπως και το One Plus 7T Pro. Αμφότερα τα δύο smartphones, ναι μεν έχουν ίδια ανάλυση οθόνης, αλλά δεν διαθέτουν την ποιότητα κατασκευής του Note 10+.

Σχέση κόστους/αξίας και συμπεράσματα:

Το Note 10+ κοστολογείται αυτή τη στιγμή με 821 ευρώ αρχική τιμή. Προφανώς και αποτελεί μία ακριβή συσκευή, αλλά απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο target group αγοραστών ο οποίοι διαθέτουν τις δικές τους ξεχωριστές απαιτήσεις.

Άλλωστε η Samsung δε προσφέρει μόνο αυτή τη συσκευή. Το Note 10+ αποτελεί απλά το ‘’φιλέτο’’ της όλα αυτά χρόνια και μία συσκευή που αφορά συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών. Απευθύνεται δηλαδή σε εκείνους που αποσκοπούν στην αγορά ενός smartphone που να συμπεριφέρεται ακριβώς σχεδόν όπως ένας υπολογιστής.

Αν όντως υπάρχει κάτι για το Note 10+ το οποίο πρέπει να αναφέρουμε, είναι το γεγονός πως πράγματι μία τέτοια συσκευή θα όφειλε να ‘’φοράει’’ καλύτερες κάμερες, και όχι οριακά στα 12 MP.

Φυσικά σε αυτό το προβληματισμό η Samsung αναλύει την άποψη πως οι συσκευές της διαθέτουν τέτοιο ποιότητα οθόνης και τέτοια ανάλυση, που βελτιστοποιούνται σχεδόν από μόνες τους και οι φωτογραφίες.