Netflix: Δεν την ενδιαφέρει να δημιουργήσει game streaming υπηρεσία

Η Netflix βλέπει το τοπίο στις streaming υπηρεσίες να γίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με την έλευση των Disney+Apple TV+HBO Max και ποιος ξέρει τι άλλο μέσα στους επόμενους μήνες, επομένως, δεν είναι παρόλο να αναρωτιέται κανείς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της δημοφιλούς υπηρεσίας για να καταφέρει να παραμείνει μπροστά απ’ όλους. Αυτό, πάντως, σίγουρα δεν θα είναι το gaming.

Αν σας φαίνεται περίεργο το θέμα, η ερώτηση αυτή έγινε στον CEO της εταιρείας, κ. Reed Hastings, με κάθε σοβαρότητα στο συνέδριο Dealbook της The New York Times, και δεν είναι καθόλου άκυρη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις game streaming υπηρεσίες που έχουν χαρακτηριστεί ως “Netflix για games”, όπως για παράδειγμα το Project xCloud της Microsoft. Θα μπορούσε, άραγε, το Neflix να πραγματοποιήσει μια τέτοια στροφή, από τη στιγμή που έχει την τεχνογνωσία για να στήσει μια game streaming πλατφόρμα;

Ο κ. Hastings, πάντως, ήταν κατηγορηματικός: δεν πρόκειται να ασχοληθούν με το gaming στο κοντινό μέλλον, παρά την τεράστια άνθιση που γνωρίζει ο τομέας με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών στον χώρο της Τεχνολογίας και του Entertainment.

Είμαστε πραγματικά αφοσιωμένοι στην παραγωγή εξαιρετικών σειρών και ταινιών. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα με τα οποία ασχολούνται οι χρήστες για να ψυχαγωγηθούν, όπως το Fortnite. Για την ακρίβεια, το Fortnite αποτελεί πολύ μεγαλύτερο ανταγωνιστή μας σε σύγκριση με το HBO. Ουσιαστικά, ο ανταγωνισμός αφορά τις ώρες που ξοδεύουν οι χρήστες παρακολουθώντας κάτι. Αλλά προφανώς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε καλύτερα το Fortnite με τη δημιουργία μιας υπηρεσίας streaming, επειδή απλά δεν θα είμαστε και πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στον τομέα που γνωρίζουμε καλά, και αυτός είναι οι τηλεοπτικές εκπομπές, έτσι ώστε να αφήσετε στην άκρη το Fortnite και να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο μας.

Ξεκάθαρα λόγια από τον κ. Hasting. Η Netflix δεν επιθυμεί να μπει σε χωράφια που δεν γνωρίζει, τουλάχιστον όχι για την ώρα, και σκοπεύει να επενδύσει επάνω σε αυτά που ξέρει να κάνει καλά. Σε τελική ανάλυση, δεν χρειαζόμαστε ακόμα μία πλατφόρμα game streaming, δε νομίζετε;

Πηγή: techgear.gr